Bustier – en släkting till korsetten

När man tittar på mode som relaterar till korsetter på ett eller annat sätt, visar det sig att det finns en hel del olika alternativ och valmöjligheter som man kanske inte kände till. Även om korsetten är ett traditionellt plagg som många har en relation till på något vis, är det lätt att man även kallar torseletten, korseletten och bustieren för korsett. De har en hel del likheter men för den som vet vad den är ute efter kan det finnas en fördel att veta vad det är man egentligen letar efter för att på så vis kunna hitta rätt lite snabbare.

Funktion och design

bustierDet som skiljer en bustier från en korsett är både funktion och design. En traditionell korsett har stödskenor som är till för att man skall få rätt siluett när man använder den. En korsett som har skenor insytt, kan bidra till att man får den timglasform som många strävar efter. Man bör inte snöra åt sin korsett allt för hårt under för lång tid, men vid vissa tillfällen är det ett utmärkt plagg för den som vill göra sig lite finare. En Bustier är en något kortare korsett som ofta är anpassningsbar i och med att man kan ta av axelbanden, eller strumpebanden. I allmänhet har en bustier även kupor för bysten vilket även en korsett har. en bustier är dock lite mer av ett underklädesplagg, medan en modern korsett kan användas som topp även när det gäller att gå på stan eller vistas på klubb.

Kända märken

Det finns en hel del kända märken att välja bland för den som är ute efter att inhandla en bustier. Sedan lanseringen omkring 1940 har det kommit en mängd tillverkare och vissa har stått sig genom åren eller kommit som nya stilbildare för dessa plagg. Leg Avenue, som annars är kända för skor, har ett flertal modeller att välja bland. Även Obsessive och Shirley Of Hollywood är märken som gjort sig ett namn för de kollektioner de kan visa till försäljning för intresserade och nyfikna. För att en bustier skall se så bra ut som möjligt kan man kombinera den med accessoarer som höjer upplevelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *