Cloudfinder – Saleforce

Dagens ros går till min chef som äntligen har gett grönt ljus för Salesforce. Den goda nyheten presenterades på morgonens 10-möte och jag tror det här kommer bli ett riktigt lyft ör oss. Jag och Malin kommer att hålla i introduktionen av tjänsten och nästa vecka drar vi igång CRM-seminarier med alla anställda.

Målsättningen är att all information ska vara samlad och tillgänglig för samtliga avdelningar inom sex månader och även om det kan bli tajt med tid så är jag verkligen jättepeppad. Malin kommer att fokusera på Chatter-tjänsten och själv tar jag den analytiska biten och ska först och främst utvärdera hur vi kan effektivisera merförsäljning, marknadsföring och kundvård. Det har även beslutats att vi ska anlita Cloudfinder då IT-gruppen bestämt ville ha rullande molnbackup när det nya systemet ska introduceras. Den biten är jag dock inte delaktig i själv då jag kommer att ha fullt upp med att planera seminarierna.

Mest glad är jag ändå för att vi äntligen kommer att få tillgång till Chatter (jag har ju lobbat i månader). Det kommer att spara mig så otroligt mycket tid. Inga fler rundor ner till kundsupporten för att ställa frågor och hejdå alla samtal till säljare som ändå inte har tid att svara. Dessutom kan jag köra igång och jobba direkt på tåget på väg till jobb och koordinera online. Superspännande!

Dagens ris går till ingen mindre än min annars så underbara dotter. När jag kom hem i eftermiddags hade hon ritat två långa streck med orange tuschpenna på våra nytapetserade garderobsdörrar i sovrummet. Har försökt med allt, men de går inte bort (tips någon??). När jag ändå är i farten så ger jag ett mini-ris till Henrik som hade lämnat pennorna framme. Grrr…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *