En bastutunna ger mer för pengarna

Väldigt många svenskar har åter upptäckt värdet som ligger i att äga en bastu och detta är väldigt positivt i dagens samhälle där stressen tar en allt större plats. Att basta ger en naturlig avslappning och njutning som man behöver för att kunna varva ner. Det är trots allt ingen slump att de flesta spaanläggningar har en bastu som en del av sin inredning och det beror på att den fyller just denna funktion.

Glädjande således är denna nya trend där svenskar – efter några år i dvala – åter börjat intressera sig för bastun och där man åter ser vilket mervärde en sådan för med sig. Särskilt kan man se att hus- och ägare till sommarstugor med en direkt anslutning till ett vattendrag börjat söka efter olika varianter av en bastu; något som på förhand kan låta ganska enkelt – men som i själva verket är relativt svårt att bena ut. Menas med detta; det finns massor av olika bastutyper där samtliga har olika för- och nackdelar och där valet således kan vara ganska svårt för en lekman att göra.

Av den anledningen så tänkte vi lyfta fram en modell som fyller fler funktioner än vad andra gör och där man således som husägare får lite mer valuta för sina pengar; nämligen en bastutunna. Om vi ska beskriva en bastutunna så har den en ganska speciell form och det handlar inte om den traditionella bastun – som påminner om ett litet hus. En bastutunna är istället formad som en cylinder och detta ger den väldigt många fördelar som inte många är medvetna om. Vilka är då dessa fördelar?

Ja, om vi radar upp några av dessa följt av en kortare kommentar så kanske vi kan ge en lite bredare bild av varför vi anser att man ska överväga en bastutunna snarare än en traditionell modell.

• Behagligare värme. Tack vare den runda formen så cirkulerar värmen och detta gör att samtliga i bastun får samma upplevelse. Sitter du i en vanlig bastu så är du också beroende av att sitta på en högt placerad lav för att för att få maximal värme; sitter du längre ner så blir det direkt kallare då värme – som alla vet – stiger uppåt.

• Socialare stund. En bastutunna har lavar på båda sina långsidor och man sitter således mittemot varandra då man bastar; något som verkligen underlättar samtal och diskussioner. I en vanlig bastu tvingas man vända sig om, man måste böja sig ner och dessutom så har sin blick vänd mot aggregatet oavsett vart man sitter. I en bastutunna så sitter aggregatet på kortsidan och tar genom detta inte över på samma sätt.

• Snyggare interiör. En bastutunna är väldigt snygg invändigt och särskilt om man – ovanför aggregatet – sätter ett större fönster. Placerar man sin bastutunna så att man får utsikt över vattnet så blir också upplevelsen komplett.

• Lätt att beställa, montera eller helt bygga på egen hand. Oavsett om man köper en bastutunna komplett, om man väljer en sådan som levereras i byggsatser eller om man bygger en sådan på egen hand så finns det inga svårigheter. Kompletta finns på internet, ritningar likaså och de nyckelfärdiga modellerna går även de att hitta online om man letar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *