Få ersättning för ett försenat flyg

Att hamna på ett flyg som av olika anledningar blir försenat innebär alltid obehag där man som konsument får lida. Det kan handla om att man missar ett viktigt möte, att man missat en transfer, att hotellet man bokat har stängt – oavsett vad det handlar om så innebär ett försenat flyg ett ändrat schema och detta ska man ocksås om konsument har ersättning för.

Det finns tydliga regler kring försenade flyg; och där ersättningen man har rätt till dels beror på hur lång försening det handlar om, hur lång flygningen är samt om huruvida denna sker inom EU eller inte. Frågan är hur man slutligen som konsument får den ersättning man har rätt till om man hamnar på ett försenat flyg?

Ja, här börjar problemen och det kan ofta kännas som att flygbolag satt i system att försvåra, sinka och göra en frågan så svårlöst som möjligt. Som konsument får man räkna med en långbänk där intrikata förhandlingar sker och där man ofta tvingas till långa telefonköer där man hänvisas vidare till andra instanser utan att något egentligen händer. En slags utmattningstaktik där ofta flygbolagen står som vinnare och där konsumenterna ger upp, helt enkelt av den anledningen att det tar för mycket tid, kraft och ork. Det som dock ska påpekas gällande ersättning för försenat flyg är att att det går att få hjälp och att man kan slippa driva denna mödosamma process på egen hand.

Något som också rekommenderas och detta dels av den anledningen att man som konsument har rätt till denna ersättning och där man ska ha betalt för det lidande som ett försenat flyg för med sig; men dels också för att flygbolagen inte ska kunna göra som de vill utan konsekvenser.

Ta hjälp för att få ersättning för ett försenat flyg

Om vi säger att den ersättning som du har rätt till uppgår till en summa om 250 Euro och att du anlitar ett företag som ska hjälpa dig att få denna summa, hur mycket kommer detta då att kosta dig? Ungefär 25-50 Euro. Företagen som jobbar med att hjälpa konsumenter till ersättning för ett försenat flyg brukar ta mellan 10-20 procent av summan och det är i många fall värt det. Att slippa sitta i telefonköer och driva en ”omöjlig” process kan det helt enkelt vara värt att betala för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *