Hjälpen när den behövs

Personlig assistant i SundsvallHjälpen när den behövs

Återigen har jag blivit imponerad och överraskad över just hur stort stöd vi får från våra personliga assistenter. Med en handikappad bror som behöver assistent under dagarna har jag visserligen haft en hel del att göra med företagen som jobbar med personlig assistans och har då fått se många exempel på hur de kan hjälpa till och göra livet lättare för oss.

De personliga assistenterna är med andra ord inte bara ett stöd för min bror utan för mig och de övriga i familjen som nära anhöriga. Det är konstigt egentligen, men det är så mycket man tar för givet och inte tänker på förrän någon i ens närhet behöver hjälp. Och hela tiden lär vi oss nya saker.

Här i veckan så fick min bror nog och vi bestämde oss för att be om stöd för att göra ombyggnationer i lägenheten för att göra det enklare för honom. En snabb blick på olika myndighetssidor gjorde det klart för oss att det kunde bli komplicerat, särskilt eftersom vi inte visste vem, vad eller hur vi skulle ta kontakt och fråga om.

Men här kom den personliga assistansen till undsättning igen. Vi tog kontakt med företaget och det visade sig förstås att detta är något de är vana vid. Så de hjälpte oss att ta kontakt med rätt personer och att få rätt frågor ställda och att få rätt svar. Det var så enkelt när man bara fick veta vad man skulle göra!

Så återigen på ännu ett sätt verkar de ha hjälpt oss att ge min bror ett skäligt liv. Och när det blir dags att ta kontakt med myndigheterna igen så vet vi vem vi ska vända oss till först!

Läs mer om våra tjänster genom att klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *