Korsetter med mjuka skenor

Att ha korsett i sin garderob är någonting som förekommit i tusentals år. Faktum är att man kunnat spåra korsetter ända bak till antiken även om den tidens korsetter inte var samma typ av korsetter som man kan köpa i dagens butiker. Störst uppsving fick korsetter under 1500-1800 talen. Det är en lång storhetstid för ett klädesplagg och idag kan man se allt större efterfrågan på korsetter i alla tänkbara stilar. De tidigare korsetter man använt har haft val-skelett och metall som skenor för att åstadkomma rätt form på den som bär korsetten. I dagsläget är det nog inte många som använder val-skelett men det finns en hel del korsetter med metallskenor! Korsetten.se har ett stort urval och vill du se mer kan du Klicka här!

Tightlace korsett

Timglasformen

När man skall få till en riktig timglasform behöver man en korsett som verkligen håller för den belastning som råder när man snörar åt den. De syntetkorsetter som används som synligt plagg har inte den styrka som en korsett med metallskenor och än idag har man inte kommit fram till något material som gör jobbet bättre än metall. Korsetterna är relativt tunga men ofta vackert designade. Det finns vissa märken som fått stor uppmärksamhet för sina utomordentliga korsetter med metallskenor. Den som verkligen vill få den klassiska ”korsett-siluetten” kan hitta ett flertal snygga och sexiga alternativ.

En traditionell korsett ger bra hållning och känns bekväm att ha på sig. Den som har hittat sin favoritkorsett använder den i allmänhet under lång tid och det blir ett plagg som värderas högt! I historien bar man korsett dagligen och tog hjälp av tjänstefolk för att kunna dra åt den tillräckligt. Detta var allt annat än bra för kroppen och det skall ha förekommit att människor fick allvarliga men av att ha burit allt för tajt korsett för länge. I dagsläget är detta mycket ovanligt och man behöver sällan vara rädd för att dra åt sin korsett för hårt. Det är ett plagg som har lång historia och som man använder ännu. Det är inte konstigt att det är en sexig klassiker och det finns ingenting som indikerar att det skulle komma att bli omodernt att bära korsett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *