Lastbilkörkort i Malmö – Skapa en karriär inom logistik

Att ta lastbilskörkort är lättare än vad många tror. För att få rättigheten till att skaffa ditt lastbilkörkort i Malmö genom oss, måste du egentligen bara ha fyllt arton år och ha ett B-körkort, det vill säga ett körkort för en vanlig personbil.

C-kortet, alltså körkort för tung lastbil, ger dig rättigheter att köra en lastbil med en totalvikt på tre och ett halvt ton. Vill du kunna hantera och köra en tung lastbil med tillhörande tungt släp, kan du vidareutbilda dig och skaffa ett CE-kort, som gör att du får framföra ekipage med största lagliga tyngd. Vilket körkort du än väljer, kommer du i framtiden att kunna jobba med flera olika yrken inom logistik. Även inom andra yrken ses körkort som en klar merit.

För att du skall lära dig att köra lastbil finns vi på www.förarbevismalmö.se/lastbilskorkort-malmo till för att hjälpa dig.

För att köra ett tungt fordon skiljer sig från att framföra personbilar och kräver speciella manövreringskrav. Till exempel är bromsningen speciell liksom växlingstekniken.

Man lär sig alltid bäst genom praktisk övning. Våra välutbildade trafiklärare är därför med dig under hela processen, för att du skall bli en så skicklig förare som möjligt. Med lång erfarenhet i bakfickan kan vi garantera att du kommer att klara av att ta lastbilkörkort i Malmö galant.

Precis som för övriga körkort kommer du att i slutskedet avlägga både körprov och teoriprov. Syftet med teoriprovet är att du skall bevisa dig ha ett gott omdöme i trafiken och att du be sitter behövlig kunskap. Själva körprovet, även kallat uppkörningen, går ut på att du visar att du behärskar lastbilen, kan köra säkert och har de färdigheter som krävs. Båda dessa momenten kan du boka tid för via oss på Erikssons trafikskola, där du även får möjlighet att öva ordentligt före de slutgiltiga proven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *