Utför kamremsbyte regelbundet för din säkerhet

Kamremmen är en mycket viktig komponent i motorn. Går den av när motorn är igång kan det uppstå stora skador, med dyra reparationer som följd. Därför är det starkt rekommenderat att byta ut kamremmen enligt föreskrivna intervall så att du ska kunna känna dig säker.

Det är bäst att använda en auktoriserad verkstad, så det är hög kvalitet på delarna, gärna originaldelar för bilmodellen. Dessutom kan man vara säker på att arbetet utförs på rätt sätt. Behövs ett Kamremsbyte i Kristianstad finns bra verkstäder.

Vanlig orsak till motorhaveri

På moderna bilar är kamremmen en av de svaga länkarna. Den har en begränsad livslängd. När det gäller motorhaveri är just kamremsbrott en av de allra vanligaste orsakerna. Därför är det smart att genomföra ett kamremsbyte vid de intervall rekommenderade av ens verkstad. Ibland kan det stå något annorlunda i instruktionsboken, men man ska vara medveten om att intervallerna har kortats för många bilmodeller. Verkstäder för kamremsbyte i Kristianstad har bra koll på när man bör genomföra bytet för olika bilmodeller.

Det finns ingen garanti för att kamremmen håller för tillverkarens rekommenderade tid. Slarvar man med byte kan remmen gå av eller kugga över. Ventiler i topplocket kan krocka med kolvarna och det kan bli rejäla skador i motorn. Om en motor rasat kan det krävas ett motorbyte i storleksordningen 30 000 kr till 50 000 kr. Att bara byta kamrem kostar ett par tusen på sin höjd.

För den som vill vara på den säkra sidan är ett kamremsbyte i Kristianstad inga problem. Det finns bra verkstäder som har konkurrenskraftiga priser och goda kunskaper. På vissa bilmodeller driver kamremmen även vattenpumpen och i så fall bör även den bytas. Den extra kostnaden detta innebär är relativt försumbar i sammanhanget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *