Vilken begravningsbyrå ska jag välja?

Ett dödsfall innebär att man som anhörig plötsligt har en massa praktiskt och juridiskt arbete framför sig. Man måste sköta om begravningen och man måste dessutom dela upp exempelvis dödsboet efter den avlidne; detaljer som i sig är svåra att förstå sig på – men som efter ett dödsfall blir ännu svårare. Naturligtvis är det känslorna som ytterligare försvårar detta och att mitt uppe i sin egen sorg tvingas ta tag i en massa praktiska och juridiska saker är – helt enkelt – inte det lättaste för en privatperson.

Det är också därför som det finns hjälp att tillgå och detta i form av en begravningsbyrå. Om man som anhörig anlitar en begravningsbyrå så slipper man också allt det praktiska och om man vill så kan denna även hjälpa till med allt som rör det juridiska och det här är också något som de flesta väljer. Valet av en begravningsbyrå blir ofta lättare om man bor i mindre stad då det ofta finns en- möjligen två stycken verksamma där.

Välj begravningsbyrå efter din magkänsla

Lever man i Stockholm så blir det betydligt svårare och rekommendationen där är att man gör sitt val baserat på några enkla parametrar. Först och främst ska man gå på sin egen känsla. En begravningsbyrå ska ha ett korrekt bemötande, den ska kännas professionell och den ska klara av att ombesörja de önskemål du som anhörig och din familj har.

Nummer två gäller det ekonomiska och här handlar det om att inte betala för mycket. Detta är svårt att förstå då det trots allt handlar om ett dödsfall och man av den anledningen kan tycka att prisbilden ska vara densamma oavsett vilken begravningsbyrå i Stockholm man vänder sig till. Tyvärr är så inte fallet utan priserna varierar ganska mycket dem emellan och detta trots att man vill ha samma tjänster inkluderade i priset. Naturligtvis ska man veta att det till syvende och sist är dödsboet som bekostar en begravning – men för den saken skull så ska man heller inte bli lurad och betala för mycket.

Nummer tre gällande valet av en begravningsbyrå i Stockholm hänger ihop med den första punkten, men här fokuserar vi mer på storleken. Väljer man en större begravningsbyrå så försvinner mycket av kontakten och man kan uppleva en slags löpande band-känsla där önskemålen tenderar att försvinna. En mindre begravningsbyrå brukar kännas mer familjär och ta en på ett större allvar och vara lite bättre på bemötande.

Dock – det här är en generalisering som inte är applicerbar på alla. Det finns större begravningsbyråer som är otroligt kundmedvetna och flexibla likväl som det finns mindre sådana som helt saknar bemötande och empati i Stockholm. Magkänslan hos dig är viktigast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *